Op 9 februari 2023 werd de eerste paal van ons nieuwe schoolgebouw geslagen. Naar verwachting zitten we in december 2023 in ons nieuwe schoolgebouw.

Nieuwbouw

In februari 2023 is de bouw gestart van het nieuwe schoolgebouw van de Jan Antonie Bijloo, peuteropvang Kikker en Eend en buitenschoolse opvang Mini en Maxi. Het is de bedoeling dat we in december 2023 ons nieuwe schoolgebouw in gebruik nemen. Tot die tijd geven wij ons onderwijs in het Thorbecke Lyceum aan de Tattistraat.

Het nieuwbouwavontuur startte begin 2020 met een aanbesteding om het architectenbureau te selecteren dat het nieuwe schoolgebouw mocht ontwerpen. Bureau RoosRos was de gelukkige. Alle stappen werden gezet om een compleet beeld te krijgen van hoe het gebouw eruit gaat zien: de indeling, de gevels, het interieur, de kleuren en het materiaalgebruik.

Nieuw schoolgebouw
Klaar om te bouwen dus! Maar daar is wel een aannemer voor nodig. In oktober 2022 werd bekend dat bouwbedrijf Algeco Bouwystemen ons mooie nieuwe schoolgebouw mag bouwen. Hiervoor is het oude schoolgebouw volledig gesloopt om ruimte te maken voor het nieuwe.

Start bouw
In november 2022 zou de aannemer beginnen met bouwen. Maar de levertijd van bouwmaterialen was veel langer dan verwacht. Daardoor was de start van het heien uitgesteld. Op 9 februari 2023 werd de eerste paal geslagen. Leerlingen van de school en kinderopvang hebben de eerste paal geslagen en een tijdcapsule met herinneringen van de oude school begraven. In de tijdcapsule zaten onder andere de sleutels van het oude gebouw en tekeningen van de kinderen.

Het is mooi dat een basisschool, peuteropvang en buitenschoolse opvang samen op een locatie komen. Zo blijven de kinderen die van de opvang naar school gaan in hun vertrouwde omgeving. Het is fijn om dan bekende gezichten om je heen te hebben.

De geslagen eerste paal is natuurlijk nog maar het begin van een feestelijke periode. Wanneer het nieuwe schoolgebouw zijn deuren opent, is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen. Ouders natuurlijk, die enorm benieuwd zijn waar hun kind les krijgt. Maar ook buurtbewoners, die de werkzaamheden van dichtbij hebben meegemaakt. We willen dat iedereen zich verbonden voelt met onze school. Tot ziens op de Jan Antonie Bijloo!

Nieuwsbrieven nieuwbouw Jan Antonie Bijloo